Theorie examen


Het is verstandig om op tijd te beginnen met het leren van je theorie. Het beste kun je hiermee starten voor aanvang van je rijopleiding. Hoe meer theoretische kennis je hebt, hoe sneller het totale leerproces zal verlopen.

Zorg ervoor dat je de juiste leermiddelen hebt en dat ze recent zijn. Vraag, voordat je ze aanschaft, eerst of bekenden de boekjes en/of cd-rom nog hebben. (De twee boekjes moeten bestaan uit de leerstof en toetsvragen. Ook wordt de cd-rom tegenwoordig vaak gebruikt voor de oefentoetsen).

Je kunt ook theorie via internet leren. Met itheorie heb je de mogelijkheid om de theorie op een interactieve manier te leren. Via de website van itheorie leer je stap voor stap de theorie en kun je kiezen uit een groot aanbod van theorie-examens, instructiefilms en geanimeerde gevaarherkenningsvideo’s. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een toets waardoor je steeds bekender wordt met de wereld van het autorijden. Maar liefst 90% van de cursisten die de theorie via Itheorie hebben geleerd, zijn geslaagd voor het theorie-examen!  Heb je interesse in het leren van de theorie op een interactieve manier?  Kijk dan voor meer informatie op www.itheorie.nl.

Het theorie-examen voor de personenauto bestaat uit drie onderdelen:
een onderdeel over gevaarherkenning (25 vragen)
een onderdeel over verkeersregels (30 vragen)
een onderdeel over verkeersinzicht/risico’s (10 vragen)

De gevaarherkenningsvragen beantwoord je door aan te geven wat je in deze situatie zou doen:
remmen (dat wil zeggen flink snelheid verminderen of zelfs stoppen)
gas loslaten (dat wil zeggen extra attent zijn en voorbereid zijn op een andere gedragskeuze)
of niets (dat wil zeggen gewoon door blijven rijden met dezelfde snelheid)
Je slaagt voor het theorie-examen als:
je 12 vragen goed hebt (van de 25) van het onderdeel gevaarherkenning
je 35 vragen goed hebt (van de 40) van de onderdelen verkeersregels en verkeersinzicht


Bij deelname aan het theorie-examen moet je de volgende documenten overhandigen:
een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs


De kosten van een theorie-examen zijn per 1 januari 2014:
theorie-examen B klassikaal € 25,55
toeslag theorie-examen B individueel € 57,45
toeslag klassikaal theorie-examen andere talen € 5,50


Op alle examencentra kan alleen met pin of chip worden betaald. Contant betalen is – behoudens voor consumpties – niet mogelijk. Helaas ben je de kosten kwijt als je legitimatie niet geldig is, of als je te laat bent of niet komt opdagen op het theorie-examen.

 

Meld je aan voor een gratis proefles

Wil je eerst kennismaken met Verkeersschool Kassem? Dan kun je gebruik maken van een vrijblijvende proefles (intake). Om je aan te melden kun je het onderstaand aanmeldformulier volledig invullen. Nadat we het aanmeldformulier ontvangen hebben, nemen we zo snel mogelijk contact met je op.